Версія для друку
П'ятниця, 06 січня 2017 00:00

Відкрита заява архієпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона до влади та правоохоронців з приводу наруги над Розп’яттям у місті Умань

Відкрита заява
Високопреосвященнішого Пантелеімона,
Архієпископа Уманського і Звенигородського
до голови ЧЕРКАСЬКОЇ обласної державної адміністрації, міського голови, правоохоронних органів, представників РЕЛІГІЙНИХ ГРОМАД та жителів міста умань



     Напередодні великого свята Різдва Христового, православний віруючий народ Уманської Єпархії Української Православної Церкви глибоко схвильований фактом вандалізму і наруги над великою християнською святинею – Хрестом Господнім та святим Розп’яттям, що мали місце 31 грудня 2016 року у місті Умань.

     Як стало відомо із джерел масової інформації, свідчень очевидців та запису камери відеоспостереження, акт наруги скоїли представники іудейської общини.

     Хочемо нагадати, що це непоодинокі спроби прояву неповаги, ворожого ставлення до християн і водночас образа релігійних почуттів віруючих у нашому місті з боку вищезгаданої релігійної громади. Даний вчинок є недопустимим у цивілізованому світі та суспільстві.

     Ми засуджуємо дане злодіяння та, в свою чергу, молимось, щоб Господь простив їм цей великий гріх, бо «не знають, що творять…» (Лк. 23, 34) і через свою духовну сліпоту та злобу піднімають руки на Самого Бога, розпалюючи таким чином міжрелігійний конфлікт.

     Вважаємо, що правоохоронні органи та всі, від кого залежить правопорядок у місті, повинні належним чином забезпечити мирне співіснування різних релігійних конфесій та надалі не допускати таких порушень.

     Ті, хто скоїли цей великий злочин перед Богом, віруючим народом та українським суспільством повинні відповісти згідно чинного законодавства нашої держави.


Від імені духовенства та вірян Уманської єпархії
+ Пантелеімон,
Архієпископ Уманський і Звенигородський
Прочитано 1824 разів