Версія для друку
П'ятниця, 26 травня 2017 00:00

Вознесіння Господнє

2травня владика Пантелеімон відвідвав смт. Монастирище та відслужив Божественну літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Близько дев’ятої години ранку прихожани зустріли владику з вітальним словом, хлібом – сіллю та квітами. Згодом розпочалася Божественна літургія. На святкове Богслужіння зібралося чимало молільників, які молилися зі своїм Архіпастирем.

Сьогодні Свята Православна Церква святкує Двунадесяте свято – Вознесіння Господнє. Вознесіння Ісуса Христа на небо – одне з головних подій Священної історії. Після Вознесіння видима, земна присутність Христа поступається місцем Його невидимому перебуванні в Церкві.

Головним наслідком Вознесіння Господнього стало те, що з цього моменту людська природа отримала повну участь у Божественному житті і вічне блаженство. Бачення першомучеником Стефаном Ісуса, який стояв по паву руку Бога, як Сина Людського (Діян.7:55-56), говорить про те, що людська природа Христа не розчинилися і не була поглинута Божественною. Прийнявши на Себе людську плоть, Господь Ісус не уникнув смерті, а переміг її і зробив людську природу «равночестной и сопрестольной Божеству». Він перебуває Боголюдиною навіки і вдруге прийде на землю «таким же чином», яким зійшов на небо (Діян.1:11), але вже «з силою і славою великою» (Мт.24:30; Лк.21:27).

На малому вході Його Високопреосвященство, Високопреосвященніший Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський нагородив клірика храму ієрея Сергія Притулу протоієрейством. По завершенні літургії владика звернувся до присутніх з повчальним словом проповіді.

В знак свого архіпастирського благословення владика роздав всім присутнім іконки.

Прочитано 1369 разів
Галерея зображень