Версія для друку
Неділя, 25 березня 2018 00:00

За недільним богослужінням у Києво-Печерській Лаврі архієпископ Пантелеімон прийняв участь в єпископській хіротонії

   25 березня 2018 року, в Неділю п’яту Великого посту, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. 
 
  Перед початком Божественної літургії був звершений особливий чин, який є частиною архієрейської хіротонії. Його основними елементами є сповідання віри кандидата у єпископський ступінь священства, його обітниці берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів, отців Церкви, а також многоліття Предстоятелю, архієреям, усьому церковному зібранню та самому ставленику.
 
   Блаженнішому Владиці співслужили ієрархи УПЦ та духовенство Києво-Печерської обителі.
 
   За богослужінням була звершена єпископська хіротонія над викладачем Київської духовної академії архімандритом Пименом (Воятом).
 
   Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.
 
  Наприкінці богослужіння Предстоятель виголосив Слово до новопоставленого єпископа Дубенського Пимена і вручив йому архієрейський жезл. Після цього владика традиційно вперше, як архіпастир, благословив вірних.
 
За матеріалами Офіційного сайту УПЦ
Прочитано 532 разів
Галерея зображень