Версія для друку
Неділя, 22 квітня 2018 00:00

В Неділю Жінок-мироносиць архієпископ Пантелеімон очолив Божественну літургію

  Непомітні при служінні Господу і Його послідовникам, тихі і кроткі жінки-мироносиці темної ночі йшли до Гробу Спасителя. Вони ніколи не вимовляли гучних слів, не присягали вмирати разом зі своїм Божественним учителем, вони просто вірили і служили Йому. А в момент, коли всі найближчі учні Іісуса Христа розбіглися, жінки-мироносиці залишилися єдиними вірними своєму Богу. В судинах своїх сердець вони несли до Його гробу нескінченну відданість і гарячу любов. Вони не розуміли, як їм належить обійти варту і відвалити камінь від гробу. Вони просто робили те, що наводить їм їх віруюче серце. І за цю самовідданість і мужність Воскреслий Господь явився їм першим. І ось вони стають благовісницями Світлого Христового Воскресіння для апостолів і через них для всього світу.
 
  В день памяті святих Жінок-мироносиць, 22 квітня 2018 року, Високопреосвященніший Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський очолив Божественну літургію в Свято-Параскевинському храмі с. Родниківка Уманського району.
 
  Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму архім. Никодим (Шалапута), прот. Вадим Левко, прот. Олександр Чучалін, протод. Петро Вірста та протод. Віталій Островський.
 
  За Літургією було звершено сугубу молитву за мир в Україні.
 
  Завершуючи урочисте богослужіння, Владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом, привітав усіх присутніх зі святом Пасхи Христової і Неділею святих Жінок-мироносиць - православним жіночим днем, привітав настоятеля храму з тезоіменитством і благословив всіх присутніх іконками Божої Матері.
Прочитано 634 разів
Галерея зображень