Версія для друку
Середа, 19 вересня 2018 00:00

Клірик Уманської єпархії взяв участь у зборах духовенства УПЦ з тюремного служіння у м. Дніпро

 18-19 вересня 2018 року, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Уманського і Звенигородського Пантелеімона, клірик Уманської єпархії ієрей Георгій Легкий взяв участь у щорічних зборах духовенства єпархій Української Православної Церкви, які відповідають за взаємодію з територіальними підрозділами Державної кримінально-виконавчої служби України. Збори відбулися на базі адміністративно-єпархіального Центру Дніпропетровської єпархії.
 
  Представники духовенства з тюремного служіння єпархій УПЦ, а також представник Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції, заступник начальника з питань дотримання прав засуджених і осіб, узятих під варту – Котик Тетяна Миколаївна взяли участь в засіданні, яке відбулося в актовому залі єпархіального управління Дніпропетровської єпархії УПЦ.

 Відкрив конференцію керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней та керівник Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко.

 Всеукраїнська науково-практична конференція була присвячена інноваційним підходам до взаємодії капеланів УПЦ з установами виконання покарань України. Тема форуму: «Інноваційні підходи в організації взаємодії відділів пастирської опіки пенітенціарної системи єпархіальних управлінь Української Православної Церкви з органами і установами виконання покарань України».

  В цьому році в Дніпро приїхали всі старші тюремні священики єпархій, а також священики, які опікуються слідчими ізоляторами. Це головна особливість зборів – зробити акцент саме на слідчих ізоляторах. Всього їх в нашій країні 24. Основна проблематика – координація духовно-пастирської діяльності на сучасному етапі.

  Ув’язнені поділяються на категорії: ті, які вчинили злочини вперше, ті, хто вчинив злочин повторно, тобто рецидивісти, жінки, неповнолітні, ті, хто позбавлений волі довічно.

  Особливе місце на конференції зайняло вивчення досвіду Центру соціальної адаптації «Преображення». Це церковна благодійна організація – своєрідна сполучна ланка між Дніпропетровською єпархією і регіональними установами з виконання покарань. Вона спеціалізується на благодійній допомозі людям, які звільнилися з місць позбавлення волі.

  Програма конференції складена на базі досвіду пастирської роботи щодо забезпечення релігійних потреб в слідчому ізоляторі Дніпра №4. Її представили священнослужителі Дніпропетровської єпархії УПЦ.

 На завершення зустрічі Архіпастир провів для учасників конференції екскурсію по адміністративно-єпархіальному Центру Дніпропетровської єпархії УПЦ.
 


  Українська Православна Церква постійно приділяє велику увагу душпастирській опіці ув’язнених. У квітні в Києві пройшла Всеукраїнська виставка художніх творів ув’язнених «Арт-примирення». Виставка – результат спільної ініціативи Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, Всеукраїнської громадської організації «Золотий вік України», Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України, Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» і Соціалістичного конгресу молоді.
 
За матеріалами Офіційного сайту УПЦ
Прочитано 384 разів
Галерея зображень