Версія для друку
Четвер, 11 травня 2017 12:00

Архієпископ Пантелеімон відзначив свій 50-літній ювілей

У середу 4-ї седмиці після Пасхи, 10 травня, Його Високопреосвященство, Високопреосвященніший Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський, відслужив Всенічне бдіння. На вечірньому Богослужінні разом із владикою молилися священики єпархії та прихожани. Яскраве освітлення, святковий спів архієрейського хору, аромат ладану, що здіймався догори, вливали в душу відчуття свята. Вслухаючись в слова піснеспівів кожна присутня в храмі людина зверталася в молитві до Господа.

11 травня Богослужіння розпочалося о 8 годині 40 хвилин читанням часів. На свято у Свято-Миколаївський кафедральний собор прибули священики з Шепетівської та Уманської єпархій.

О 9 годині на паперті храму владику зустріли з величезним святковим короваєм, квітами та співом многоліття.

Згодом розпочалася Божественна літургія. За богослужінням співав архієрейський хор Свято-Миколаївського собору. Величні богослужбові піснеспіви заповнювали душу молільників, відвертали від земної суєти, своїх думок.

По закінченні Літургії протодиякон Петро виголосив многоліття Високопреосвященнішому Пантелеімону.

Потім з вітальним словом до владики Пантелеімона звернувся секретар єпархії, духовенство, представники обласної та міської влади, керівники організацій. 
Прочитано 2074 разів
Галерея зображень