Версія для друку
Неділя, 23 листопада 2014 00:00

Встановлення поклонного Хреста

З благословення Керуючого єпархією, архієпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона, у день свята ікони Божої Матері "Скоропослушниця", 22 листопада о 10:00 в мікрорайоні "ДОС" м. Умань було встановлено поклонний хрест на місці майбутнього храму.

Очолив богослужіння благочинний Уманського округу протоієрей Анатолій Карпець в співслужінні міського духовенства. 

По завершенні Чину отець Анатолій звернувся до всіх присутніх з вітальним словом, в якому наголосив, що встановлення поклонного хреста - це свідоцтво того, що тут люди об'єднані спільним духовним началом, яким є християнське світосприйняття. Хрест Христов є ключем до Царства Божого для кожного з нас: він має нагадувати кожному про сенс його життя. А сенс життя кожної людини полягає в тому, щоб виконати Божу волю. Якщо ми будемо все своє життя будувати за заповідями Божими, то ми будемо зміцнюватися духовно, зцілюватися душею... 

На згадку про цю визначну для всієї єпархії подію присутнім було роздано іконки Божої Матері, привезені зі Святої Гори Афон та запропоновано трапезу.

Варто наголосити, що зусиллями громади Свято-Феодосіївської парафії було приведено до ладу паркову зону мікрорайону, встановлено урни, лавки, інформаційний стенд.

Щонеділі о 15:00 на цьому місці звершується молебень з акафистом перед образом Богородиці "Скоропослушниця".

Прочитано 801 разів
Галерея зображень