Версія для друку
Понеділок, 01 червня 2015 00:00

Святі Новомученики землі нашої, моліть Бога за нас!

У День Святого Духа Уманщина вшановує Новомучеників і Сповідників нашого краю. Уманська земля дала Україні численних святих, постраждалих за Віру Православну в роки репресій 1937-1938 рр. 35 священнослужителів і 6 мирян віддали життя за віру Христову: 17 з них народилися на Уманщині, 11 - служили на парафіях краю, 20 - прийняли мученицьку смерть в Уманській тюрмі.

Напередодні свята Всенічне бдіння в головному храмі єпархії звершив Високопреосвященніший архієпископ Пантелеімон.

1 червня 2015 року в Уманській єпархії відбулися торжества присвячені дню пам'яті місцевошанованих святих. На запрошення Керуючого єпархією, архієпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона, розділити святкову радість прибули Високопреосвященні архієреї: митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, єпископ Золотонішський Іоанн та численні священнослужителі. В кафедральному Свято-Миколаївському соборі була відслужена Божественна літургія, яку очолив митрополит Іонафан.

Після Літургії відбувся Хресний хід від кафедрального собору до будівлі колишньої Уманської в’язниці - місця, де в страшні роки репресій загинули за віру Христову наші земляки. Біля поклонного Хреста, який було встановлено минулого року, був здійснений чин його освячення і молебен святим Новомученикам і Сповідникам Уманської землі.

Прочитано 792 разів
Галерея зображень