Версія для друку
Четвер, 04 червня 2015 00:00

Святкування в Корецькому монастирі

3 червня, напередодні свята на честь стародавнього образу Божої Матері «Споручниця грішних» у Свято-Троїцькому Воскресенському Корецькому ставропігіальному жіночому монастирі було звершене всенощне бдіння у головному соборному храмі обителі, яке очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Літію з благословенням п'яти хлібів, яка за традицією відбувається в монастирському подвір'ї навколо храму, здійснив Патріарший представник - єпископ Воскресенський Савва, вікарій Святішого Патріарха Московського і всієї Русі.

Перед полієлеєм був прочитаний акафіст Божій Матері, на честь її ікони «Споручниця грішних».

4 червня, у самий день свята була звершена Божественна літургія, служіння якої очолив митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон. У богослужінні взяли участь 14 архієреїв, в тому числі і архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон.

З архіпастирським словом до віруючих звернувся митрополит Іларіон і передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Після закінчення літургії був звершений Хресний хід.

Прочитано 3325 разів
Галерея зображень