Версія для друку
Неділя, 28 лютого 2016 00:00

Неділя про блудного сина

28 лютого, у Неділю про блудного сина, Високопреосвященніший Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський, звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському соборі міста Умань.

Владиці співслужили священики храму.

Цього дня під час Літургії, згідно з уставом, читається зачало з Євангелія від Луки – притча Спасителя про блудного сина. Звертаючись до митарів і грішників, Іісус Христос оповів їм історію покаяння людини, котра забрала свою частину спадку у батька та пішла від нього «у далекий край». Проживши розпутно та розтративши все майно, чоловік почав бідувати: «радий був насититися ріжками, які їли свині». Опам’ятавшись, він каючись повернувся до батька зі словами: «Согрішив я проти неба і перед тобою і вже недостойний зватися твоїм сином; прийми мене як одного з наймитів твоїх». Зрадівши поверненню сина, батько зустрів його, відновивши у втраченому достоїнстві спадкоємця.

За богослужінням Архіпастир виголосив сугубу молитву за мир в Україні.

По завершенні Божественної літургії Його Високопреосвященство привітав духовенство та чисельних парафіян з недільним днем і благословив усіх.
Прочитано 684 разів
Галерея зображень