Версія для друку
Неділя, 31 липня 2016 00:00

Владика Пантелеімон освятив храм у Тальному

31 липня 2016 року, в Неділю 6-ту після П‘ятидесятниці, Високопреосвященніший Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський звершив Чин освячення нижнього храму на честь святого преподобного Сергія Радонезького, що на першому поверсі Свято-Троїцького храму м. Тальне.
Після освячення було звершено святкову Божественну літургію.
 
Владиці співслужили настоятель храму прот. Сергій Бардецький, благочинні Звенигородського, Лисянського, Тальнівського і Маньківського округів, а також запрошене духовенство.
 
На малому вході, з благословіння Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, за старанні труди на благо Святої Матері Церкви настоятеля храму було нагороджено правом носіння другого хреста з прикрасами.
 
За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Благодійників храму було нагороджено орденами та архієрейськими грамотами, зокрема Керуючий єпархією нагородив дружину настоятеля Лідію Афанасівну Орденом святої рівноапостольної княгині Ольги.
 
По завершенні Літургії відбувся святковий хресний хід та проголошені уставні многоліття, після чого Владика Пантелеімон виголосив проповідь та привітав всіх присутніх з цією значною подією.
Прочитано 1453 разів
Галерея зображень