Версія для друку
Неділя, 13 листопада 2016 00:00

Керуючий Уманською єпархією співслужив Предстоятелю УПЦ

   13 листопада 2016 року, у Неділю 21-у після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
 
   За богослужінням була звершена хіротонія клірика Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрита Веніаміна (Міжинського) в єпископа Хотинського, вікарія Чернівецько-Буковинської єпархії.
 
   Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, а також духовенство Лаври та гості монастиря в священному сані.
 
   За богослужінням молилися чисельні парафіяни обителі та паломники з Буковини.
Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом настанови.
   Під час Літургії була звершена священицька хіротонія випускника Київської духовної академії.
 
   На завершення Літургії Предстоятель звернувся до єпископа Хотинського Веніаміна зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.
Прочитано 719 разів
Галерея зображень