Версія для друку
Неділя, 23 липня 2017 00:00

До Уманської єпархії прибула чудотворна ікона «Спас Нерукотворний»

У 2017 році вся повнота Української Православної Церкви святкує 25-ту річницю Харківського Архієрейського Собору. З нагоди цієї знаменної дати за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпархії УПЦ відвідують одинадцять чудотворних ікон, що були явлені в післясоборний період.
 
 Одна із цих ікон – «Спас Нерукотворний». Цей образ є головною святинею Борисоглібського жіночого монастиря Ізюмської єпархії Української Православної Церкви, що розташований у с. Водяне Зміївського району Харківської області. Ікона «Спас Нерукотворний», яка збереглася у вівтарі монастирського храму, в присутності свідків обновилася у 1997 році під час Божественної літургії. Рішенням Священного Синоду УПЦ було благословенно загальноцерковне шанування цієї ікони. Багато людей, що приїздили на молитву в монастир, отримують від ікони благодатну допомогу.
 
 23 липня 2017 року ікона «Спас Нерукотворний» прибула до кафедрального Свято-Миколаївського собору м. Умані. За благословенням Керуючого Уманською єпархією Високопреосвященнішого Архієпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона святиню зустрічали секретар єпархії протоієрей Вадим Паєвський та благочинний Уманського міського округу протоієрей Олександр Смагло разом із духовенством м. Умані та району. Під спів тропаря Нерукотворному Образу Спасителя ікону занесли до собору, де перед нею був відслужений молебень. По закінченню молебню до священиків та мирян, що були присутні у соборі, зі словом проповіді звернувся секретар Уманської єпархії протоієрей Вадим Паєвський.
 
 Після проповіді всі присутні проспівали величання на честь Нерукотворного Образа, приклалися до святині та були помазані освяченим єлеєм.
 
  Ікона перебуватиме у соборі до 25 липня, а потім відбуде до Києва для участі у Хресному Ході з нагоди святкування Дня хрещення Русі.
Прочитано 1714 разів
Галерея зображень