Версія для друку
Понеділок, 11 вересня 2017 00:00

Архієпископ Пантелеімон співслужив Предстоятелю УПЦ за Божественною літургією у Свято-Троїцькому ставропігійному жіночому монастирі м. Немирів

  11 вересня 2017 року, у день пам’яті Усікновіння чесної глави святого славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією у Свято-Троїцькому ставропігійному жіночому монастирі м. Немирів.
 
  Біля воріт обителі Предстоятеля УПЦ зустрічала настоятелька ігуменя Херувима разом із сестрами.
 
  За Божественною літургією Його Блаженству співслужили митрополит  Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Ірпінський Климент, а також духовенство єпархії. Разом з численними прочанами, які прибули на свято, за богослужінням молилися  керівники державних адміністрацій Немирівського і Тульчинського районів та інші представники влади.
 
   Цього дня Церква вшановує спочиле воїнство, тож Предстоятель звершив молитву за упокій душ українських воїнів, які загинули під час військового протистояння на Донбасі і підніс прохання про мир в Україні.
 
  Після богослужіння Блаженніший владика відвідав Немирівський навчально-реабілітаційний центр та привітав зі святом дітей з вадами мовлення, які перебувають у цьому освітньому закладі.
 
 
   Немирівський монастир заснований преподобним Мефодієм, який прийшов з Афону ще у першій половині XIII століття. Двічі був зруйнований татарами і двічі відроджувався. Втретє життя у монастирі відновилось вже за часів незалежної України. Відтоді повністю відреставрували Свято-Троїцьку церкву, побудували житлові корпуси для черниць. У 2006 році обитель отримала статус ставропігійної.
 
За матеріалами Офіційного сайту УПЦ
Прочитано 560 разів
Галерея зображень