Версія для друку
Понеділок, 21 травня 2018 00:00

Архієпископ Пантелеімон співслужив Керуючому Кіровоградською єпархією за Божественною літургією в с. Крутеньке

  21 травня 2018 року, в день пам´яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон співслужив митрополиту Кіровоградському і Новомиргородському Іоасафу за Божественною літургією в храмі  с. Крутеньке Голованівського благочиння. Високопреосвященнішим Владикам співслужило духовенство Кіровоградської єпархії.
 
  Настоятель, прихожани, паломники та гості села з особливим трепетом та передчуттям невимовної радості чекали день престольного свята. Перед початком богослужіння благодійники та віруючі храму радо зустріли дорогих гостей хлібом та квітами, а найголовніше - своїми щирими посмішками. Вихованці недільної школи, котра діє при храмі, своїми талантами та дитячими серцями з великою вдячністю привітали архіпастирів.
 
  Архієрейське богослужіння було винятково урочистим та зворушливим. За богослужінням співав хор духовенства Кафедрального собору на честь Різдва Божої Матері. По завершенні Літургії відбулась традиційна для престольних свят Хресна хода навколо храму з молитвою та кропленням святою водою.
 
  Духовна піднесеність, яка цього дня панувала у храмі, знайшла відлуння у вітальних та подячних архіпастирських словах в кінці богослужіння. Спочатку зі словом проповіді до всіх звернувся митрополит Іоасаф, який розповів про головні моменти праведного життя та віри святого апостола Іоанна Богослова, пам´ять якого Церква звершує у цей день. Владика відмітив особливі риси, котрі характеризують апостольську проповідь цього угодника Божого, серед яких невичерпна любов до Господа, нелицемірна любов до людей і, водночас, ревність по вірі та викриття тих, хто приносив шкоду чистоті правильного віровчення та загалом церковному життю. У своєму слові митрополит Іоасаф також висловив вдячність архієпископу Пантелеімону за сьогоденний візит, молитовно розділену радість спільного урочистого богослужіння та братську любов і взаємоповагу, а всіх віруючих закликав свято берегти батьківську православну віру.
 
  Після цього зі словами вітань до всіх звернувся архієпископ Пантелеімон, який взаємно виразив признання та подяку Владиці Іоасафу за запрошення на святкове дійство, а також привітав священство, прихожан і всіх віруючих з престольним святом.
 
  По завершенні вітань в знак благословення та на молитовну згадку всім віруючим вручили  іконки.
 
За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської єпархії
Прочитано 1217 разів
Галерея зображень