Версія для друку
Неділя, 16 вересня 2018 00:00

Архієрейська Божественна літургія в головному храмі єпархії

  16 вересня 2018 року, в Неділю 16-у після П’ятидесятниці, Високопреосвященніший митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон звершив Божественну літургію в Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Умань.

  Високопреосвященнішому Владиці за Божественною літургією співслужили прот. Анатолій Чернишенко, прот. Миколай Грабченко та протод. Петро Вірста.
 
  За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.
 
  Після закінчення Літургії Владика звернувся до численних віруючих зі словами проповіді.
 
 
Цього дня Православна Церква вшановує пам'ять ікони Пресвятої Богородиці "Пісідійської"
 
  Ікона Божої Матері «Пісідійська» - стародавній чудотворний образ Богородиці. Вона отримала свою назву від міста Созополь Пісідійський, який розташований у центральній частині півострова Мала Азія.
  Походження ікони невідомо. На чудеса зцілення від ікони і її мироточення вказує Єлевсип. Він свідчить, що бачив на власні очі, як по полум'яній молитві святого Феодора Сікеота з ікони зійшов струмінь єлею і омочив очі людини, яка молилася.
  В однієї подружньої пари з Амасії діти народжувалися мертвими. Це сильно засмучувало сімейну пару і одного разу вони звернулися до патріарха Євтихія з проханням помолитися про дарування їм живих дітей.
  Патріарх погодився допомогти. Він старанно помолився і помазав подружжя маслом від Пісідійської ікони. Потім, після роздумів, він вимовив: «Назвіть дитя, яке народиться, Петром, і воно буде жити». Ці слова виявилися пророчими. Народився саме хлопчик і його назвали Петром, потім народився другий хлопчик, названий Іоанном і вони обидва росли здоровими і міцними.
  Цей випадок став широко відомий в окрузі і сприяв зростанню шанування ікони.
Прочитано 373 разів
Галерея зображень