Версія для друку
Неділя, 03 березня 2019 00:00

Божественна літургія у кафедральному соборі

  3 березня 2019 року, в Неділю м’ясопусну, про Страшний суд, Високопреосвященніший митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон звершив Божественну літургію в Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста Умані. Архієрею співслужило духовенство храму.
  Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.
 
  За Літургією Владика хіротонісав у сан диякона студента Одеської духовної семінарії Гришуткіна Олександра.
 
  Після закінчення Божественної літургії Владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом, в якому розкрив суть євангельського читання про Страшний суд.
 
  Неділі м’ясопусній або про Страшний суд, передує Вселенська батьківська субота. На її богослужіннях ми сугубо, особливо ревно, молимося за всіх від віку почивших отців та матерів наших, за тих, кого ми знаємо, або через неуважність забули. В цей день храми наповнюються богомольцями, які бажають згадати своїх близьких у загальноцерковній молитві. А вже наступного дня, в Неділю про страшний суд, читається Євангелія про те, як відбуватиметься остаточний Суд Божий над людством (Мф. 25:31-46). Цим фрагментом Святого Писання Церква хоче навчити нас бачити Бога у своєму ближньому. М’ясопусною неділею цей день зветься тому, що саме він є останнім днем перед Великим постом, коли християнам можна їсти м’ясо. Наступний тиждень – сирний (або Масляниця). М’яса їсти вже не можна, але ще можна вживати молочні та рибні продукти.
Прочитано 442 разів
Галерея зображень