Версія для друку
Середа, 15 травня 2019 00:00

Керуючий єпархією співслужив Предстоятелю УПЦ за богослужінням у Мгарському монастирі

  15 травня 2019 року, в день пам’яті святителя Афанасія Константинопольского, Лубенського чудотворця, Високопреосвященніший митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за святковим богослужінням у Мгарському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі Полтавської єпархії. 

  Його Блаженству також співслужили митрополити: Вишгородський і Чорнобильський Павел, Бориспільський і Броварський Антоній, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Черкаський і Канівський Софроній, Білгородський і Старооскольський Іоанн, Херсонський і Таврійський Іоанн, Полтавський і Миргородський Филип; архієпископи: Кременчуцький і Лубенський Миколай, Обухівський Іона, Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископи: Золотоніський Іоанн, Новосанжарський Веніамін, Білогородський Сильвестр, Петропавлівський Андрій, а також духовенство монастиря і гості у священному сані.

  Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів значення Воскресіння Христового, подвиг святих жон-мироносиць, життя святителя Афанасія, який відійшов до Господа саме у Мгарському монастирі. Насамкінець Блаженніший Владика поділився з паствою історією чуда, пов’язаного з Спасо-Преображенською обителлю.

  За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

  Після одпусту митрополит Филип виголосив подячне слово Предстоятелю та вручив Блаженнішому Владиці ікону мгарських преподобномучеників.

  Предстоятель привітав митрополита Филипа з ювілеєм, вручив грамоту братії монастиря і список Почаївської ікони Божої Матері. За труди на благо Церкви та з нагоди ювілею Блаженніший Архіпастир нагородив митрополита Филипа орденом святого князя Володимира I ст.

Щиро вітаю всіх зі святами на честь Світлого Христового Воскресіння. Пасха нагадує нам про подію Воскресіння Христового, через яке світ  одержав вічне житя, яке ми загубили ще в Раю через гріхопадіння Адама. Обитель є тим місцем, де люди з особливою інтенсивністю старанно готують себе до вічного життя, де даються поради, корективи, щоб стати духовно кращими, досконалими. Ми поздоровляємо владику-настоятеля митрополита Филипа, братію обителі з цим ювілеєм – 400-літтям обителі. Нехай Господь береже її до скончання віку. 

  Потім намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел вручив керуючому Полтавською єпархією ікону Печерських святих, а митрополит Білгородський і Старооскольський Іоанн подарував ікону з частинкою мощей свт. Іоасафа.

  Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив церковними нагородами благодійників Мгарського монастиря.

  Після Божественної літургії відбувся хресний хід. Насамкінець Блаженніший Владика окропив вірян святою водою, привітав зі святом та благословив усіх.

За матеріалами Офіційного сайту УПЦ

Прочитано 332 разів
Галерея зображень