Версія для друку
Субота, 17 серпня 2019 00:00

Владика Пантелеімон взяв участь у святкуванні п'ятої річниці інтронізації Предстоятеля УПЦ

  17 серпня 2019 року, в День 5-ї річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія. Урочисте богослужіння очолив Предстоятель УПЦ.
 
  Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, сонм єпископів Української Православної Церкви, представники Православної Церкви в Америці архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін та протоієрей Даниїл Андреюк, а також духовенство Києво-Печерської Лаври та гості у священному сані.

 

  Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископів: Джанкойського і Роздольненського Аліпія, Сєверодонецького і Старобільського Никодима, Львівського і Галицького Філарета, Ніжинського і Прилуцького Климента, Вінницького і Барського Варсонофія. В сан архієпископа возведені єпископи: Путивльський Антоній, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Волинський і Луцький Нафанаїл.

  За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

  Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

  Після одпусту митрополит Хустський і Виноградівський Марк зачитав вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви.

  З п’ятиріччям інтронізації Предстоятеля також привітали гості з Америки: архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін виголосив вітальне слово від імені Архієпископа Вашингтонського, Митрополита всієї Америки і Канади Тихона, та подарував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію ікону преподобного Германа Аляскинського з частинкою мощей цього святого.

Прочитано 326 разів
Галерея зображень