Версія для друку
Неділя, 10 травня 2020 00:00

Архієрейське богослужіння в Неділю 4-ту після Пасхи

  10 травня 2020 року, в Неділю про розслабленого, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон звершив Божественну літургію в Свято-Миколаївському кафедральному соборі.

   Його Високопреосвященству співслужили прот. Анатолій Чернишенко, прот. Георгій Більчук, прот. В'ячеслав Махов та протд. Петро Вірста.
 
  За богослужінням було піднесено сугубу молитву про припинення поширення небезпечних вірусних захворювань.
 
  Євангельське зачало, прочитане за богослужінням, розповідає про зцілення Господом Іісусом Христом розслабленого в Єрусалимі, при овчей купелі (Ін. 5: 1-15), тому нинішній недільний день іменується "Неділею про розслабленого". В чудо зцілення Спасителем розслабленої (паралічної) людини, Церква бачить оновлення життя всього людства через Воскресіння Христове. Важливий духовний сенс дива зцілення Іісусом Христом розслабленого з Євангельського оповідання розкривається в богослужбових текстах, які звучать в цей день в Православній Церкві. У них душа кожної людини порівнюється з розслабленим, а причиною хвороби називаються гріхи, які може зцілити Господь наш Іісус Христос. Господь зцілює будь-які хвороби не тільки тілесні, але й душевні, але від людини вимагається щирого каяття в гріхах і виправлення, тобто не повторення їх в майбутньому, оскільки покаяння неможливо без виправлення.
Прочитано 602 разів
Галерея зображень