Версія для друку
Четвер, 28 травня 2020 00:00

Вознесіння Господнє

  28 травня 2020 року, у день свята Вознесіння Господнього, Високопреосвященніший Пантелеімон, митрополит Уманський і Звенигородський звершив Божественну літургію в Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста Умань.

  Його Високопреосвященству співслужили клірики храму.

 
  За богослужінням було піднесено сугубу молитву про припинення поширення небезпечних вірусних захворювань.
 
  По закінченні Літургії Архіпастир привітав вірних зі святом Вознесіння Господнього та звернувся до присутніх зі словами проповіді.
 
  Згідно з Євангелієм і книгою Діянь Святих Апостолів, після Свого Воскресіння Христос протягом сорока днів являвся апостолам і говорив про Царство Боже.
  В останній день Свого земного перебування Він зібрав апостолів у Єрусалимі та звелів їм не розходитися, сказавши, що через кілька днів на них зійде Дух Святий.
  На горі Єлеон Господь дав останні обітниці Своїм учням, у тому числі про Своє друге пришестя, а потім, піднявши руки, благословив їх.
  У момент благословення Він став віддалятися від них і підноситися на небо, сховавшись у хмарі. Учні поклонилися Господу, який вознісся, і ще довго продовжували стояти і дивитися на небо.
  Тоді з'явилися перед ними два ангели в білих одежах і сказали: «Мужі галілейські! Що ви стоїте і дивитеся на небо? Цей Іісус, узятий від вас на небо, знову прийде таким же чином, як ви бачили Його сходження на небо».

  Після цього учні Христа повернулися до Єрусалиму і залишалися там усі разом, чекаючи зішестя Святого Духа, що й сталося через десять днів.

Прочитано 459 разів
Галерея зображень