Версія для друку
Неділя, 30 травня 2021 00:00

Керуючий єпархією звершив Божественну літургію в кафедральному соборі

  У євангельському читанні Неділі 5-ї після Пасхи розповідається як Господь наш Іісус Христос, на шляху з Єрусалиму до Галілеї, проходив через Самарію і зупинився біля криниці, яку праотець Іаків дав своєму синові Йосипу. Самаряни жили у ворожнечі і презирстві до іудеїв, а ті, в свою чергу, вважали самих самарян гірше язичників і не спілкувалися з ними. Господь прийшов на цю землю, щоб Своїм Словом і вченням про спасіння зруйнувати ворожнечу і дарувати мир.

  Наслідуючи Христа, ми повинні приводити людей до тієї "живої води", яку дав Спаситель спраглим істини. Всім, хто приходить у наші храми, ми повинні надавати доброзичливість і привітність, а не зневагу і зайву строгість, звичайно, стежачи за дотриманням церковних порядків і правил.

  Бесіда Христа з самарянкою - чудовий приклад навернення. Нам треба вчитися у Христа так говорити про віру, щоб той, хто її не має, після зустрічі з нами звернувся, подібно самарянки, і побіг розповідати про зустріч з істиною.
 

  30 травня 2021 року, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон звершив освячення Антимінсів, після чого очолив Божественну літургію в Свято-Миколаївському кафедральному соборі.

   Його Високопреосвященству співслужили клірики храму.
 
  За богослужінням було піднесено сугубу молитву про припинення поширення небезпечних вірусних захворювань.
 
  Після відпусту Літургії Архіпастир звернувся до духовенства та мирян зі словами привітання та духовного повчання.
Прочитано 557 разів
Галерея зображень